Tanden bleken

Morgenstond, laat u weer lachen! 

Wilt u ook prachtig witte tanden? Dan moet u eerst dit weten. De kleur van de tanden is genetisch bepaald, zo heeft de ene persoon wittere tanden dan de ander. De kleur van de tanden komt van het gelige tandbeen, zeg maar de kern van de tanden. Daarover heen zit een transparante laag glazuur. Naarmate u ouder wordt slijt deze glazuurlaag terwijl het tandbeen gewoon blijft doorgroeien.

Onze hedendaagse voeding bevat veel kleurstoffen, maar ook roken, koffie, rode wijn en zuren uit bijvoorbeeld citrusfruit kunnen het glazuur aantasten en dus de kleur van uw tanden veranderen. Ook kan het glazuur op den duur barsten waardoor kleurstoffen uit voedsel en drank nog gemakkelijker in de tand of kies komen.

In de reclame beloven ze hagelwitte tanden en soms al binnen een uur. Tanden witter maken met behulp van bleekbehandelingen kan niet zomaar altijd. Zo zullen onveilige bleekprocessen schade aanbrengen aan uw gebit, tandvlees en mond. Bleek uw tanden daarom altijd onder begeleiding van uw tandarts of mondhygiënist.

Er zijn verschillende mogelijkheden om tanden te bleken.

Bleken van binnenuit bij ‘dode’ tanden.

Eerst maakt de tandarts de tand open. In de verkleurde dode tand brengt de tandarts een papje aan met een blekend middel. Dit papje heeft enkele dagen een blekende werking. Afhankelijk van het behaalde resultaat herhaalt de tandarts de behandeling één of verschillende keren. Uiteindelijk sluit hij de tand af met een definitieve vulling.

Bleken van buitenaf bij ‘levende’ tanden.

Deze vorm wordt ook wel thuis bleken genoemd en kan het best onder begeleiding van de tandarts of mondhygiënist plaatsvinden. Deze maakt een afdruk van uw gebit waarna de tandtechnicus een voor u persoonlijke ‘bitje’, de zogenaamde bleeklepel maakt. Deze wordt gemaakt van een zachte kunststof en past zo dat uw tandvlees goed wordt beschermd tegen eventueel lekkende bleekgel.

U gebruikt uw ‘bitje’ en de bleekgel ‘s nachts tijdens het slapen en de tandarts of mondhygiënist geeft u hiervoor duidelijke instructies. Naar gelang de verkleuring zult u na enkele dagen al resultaat zien. De tanden en het tandvlees zullen tijdens deze behandeling gevoeliger zijn voor warm en koud. Dat verdwijnt enkele dagen nadat de behandeling is gestopt.

Omdat het oppervlakte van de tanden tijdens het bleekproces licht poreus worden en daardoor gemakkelijker kleurstoffen opnemen raad men het gebruik van koffie, thee, rode wijn, zure vruchtensappen en sterk gekleurd voedsel af.

Lees voor meer informatie de speciale folder.
Wilt u ook een stralende glimlach?

Bel dan naar 070 393 9335

Welkom bij Morgenstond, uw tandarts op de hoek!